Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Jos olet suorittanut toisen asteen tutkinnon (ammatillinen tutkinto tai ylioppilastutkinto), voit hakea yliopistokoulutukseen mihin tahansa tutkintoon ja koulutusohjelmaan.

Tiedot eri yliopistoista

Hakuajat vuonna 2020 ovat: 

-  8.1.–22.1.2020 vieraskieliset koulutukset

- 18.3.–1.4.2020 muut koulutukset

- 2.9.–16.9.2020 syksyn korkeakouluyhteishaku.

 

Yhteishaku tehdään lomakkeelle, joka on sivuilla www.opintopolku.fi. Voit laittaa ensimmäisenä hakuaikana enintään kuusi hakutoivetta, joihin voit kaikkiin tulla valituksi. Toisena hakuaikana voit laittaa järjestykseen enintään kuusi hakutoivetta, joista voit tulla valituksi yhteen.

Voit katsoa tästä videosta, miten haku tehdään.

video

Jos et ole ylioppilas, sinun tulee osallistua valintakokeeseen. Valintakokeet perustuvat yleensä lukion kurssisisältöihin ja/tai aineistoihin. Sinun tulee osallistua valintakokeeseen ilman eri kutsua.

Jos olet ylioppilas, voit hyödyntää ylioppilastutkintotodistustasi yliopistojen todistusvalinnassa, jolla valitaan suurin osa opiskelijoista.

Yliopistojen todistusvalinta 2020

Vieraskielisten hakijoiden kielitaitovaatimukset vaihtelevat yliopistoittain. Opetuskielestä tulee yleisesti olla ylioppilastutkinnon arvosanana vähintään M. 

Avoimen yliopiston opinnot ovat mahdollisia kaikille. Ne maksavat noin 15 €/ opintopiste. Voit hakea avoimen yliopiston väylässä, jos sinulla on suoritettuina riittävästi ja riittävän hyvällä arvosanalla suoritettuja yliopisto-opintoja. 

 

Yhteishaun 2020 valintakokeet

Yliopistot ovat linjanneet, että perinteisiä valintakokeita ei ole koronatilanteen vuoksi mahdollista järjestää turvallisesti. Tämän vuoksi yliopistojen opetusvararehtorit ovat päättäneet, että valinnat järjestetään kevään ja kesän 2020 aikana vaihtoehtoisilla, fyysistä kontaktia välttävillä tavoilla. Hakijat saavat tietoa uusista valintatavoista huhtikuun loppuun mennessä.

Tarkista haussasi olevien yliopistojen nettisivuilta valintakokeita koskevat tiedotteet.

Lue lisää UNIFIn sivuilta https://www.unifi.fi/uutiset/opiskelijavalinta-kysymyksia-ja-vastauksia/

kolmikanta keskustelu 055

 

Työelämäpalvelut

040 174 5627
tyoelamapalvelut@keuda.fi