Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Jos sinulla on toisen asteen tutkinto (ammatillinen tutkinto tai lukion päättötodistus), voit hakea ammattikorkeakouluun mihin tahansa tutkintoon.

Täältä löydät ammattikorkeakoulut ja niiden tutkinnot kootusti.

Hakuajat vuonna 2020 ovat: 

- 8.1.–22.1.2020 vieraskieliset koulutukset

- 18.3.–1.4.2020 muut koulutukset

- 2.9.–16.9.2020 syksyn korkeakouluyhteishaku.

Yhteishaku tehdään lomakkeelle, joka löytyy sivuilta www.opintopolku.fi. Voit laittaa ensimmäisenä hakuaikana järjestykseen enintään kuusi hakutoivetta, joihin voit kaikkiin tulla valituksi. Toisena hakuaikana voit laittaa järjestykseen enintään kuusi hakutoivetta, joista voit tulla valituksi yhteen.

Ammattikorkeakoulujen opiskelijoista suurin osa valitaan todistuksella vuodesta 2020 alkaen. Voit hyödyntää lukion ja ammatillisen perustutkinnon todistusta ammattikorkeakoulun todistusvalinnassa. Jos sinua ei voida valita todistusvalinnassa, voit osallistua valintakokeeseen. Valintakoe on digitaalinen koe, joka koostuu kaikille yhteisistä ja alakohtaisista osioista. Voit ilmoittautua kokeeseen haluamaasi paikkaan, jos paikassa on tilaa tuona aikana.

Tietoa ammattikorkeakouluista ja valinnoista sekä ammatillisen todistuksen pisteytyksestä löydät sivuilta

https://www.ammattikorkeakouluun.fi/

Jos et pääse ammattikorkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi mutta haluat kokeilla opiskelua ja miettiä sopivaa alaa, voit suorittaa maksullisia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Suoritettuasi niitä riittävän paljon voit hakea ammattikorkeakouluun avoimen väylää pitkin. Jo Keudan opintojen aikana voit tehdä väyläopintoja 10 op Laureassa. Ota yhteys opinto-ohjaajaasi, jos olet kiinnostunut näistä.

 

Yhteishaun 2020 valintakokeeet

Yhteishaun 2020 valintakokeet

 Yhteishaun 2020 valintakokeet

Ammattikorkeakoulut ovat päättäneet, että kevään toisen yhteishaun AMK-valintakoe järjestetään etäkokeena poikkeusolojen takia.

Tarkista haussasi olevien korkeakoulujen nettisivuilta valintakokeita koskevat tiedotteet.

Lue lisää ARENEn sivuilta

https://www.unifi.fi/uutiset/opiskelijavalinta-kysymyksia-ja-vastauksia/ 

 

 

 kemia 021

Työelämäpalvelut

040 174 5627
tyoelamapalvelut@keuda.fi