Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Jos sinulla on toisen asteen tutkinto (ammatillinen tutkinto tai lukion päättötodistus), voit hakea ammattikorkeakouluun mihin tahansa tutkintoon.

Täältä löydät ammattikorkeakoulut ja niiden tutkinnot kootusti.

Hakuajat vuonna 2021 ovat: 

- 7.1.–20.1.2021 vieraskieliset koulutukset

- 17.3.–31.3.2021 muut koulutukset / suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset

 

Yhteishaku tehdään lomakkeelle, joka löytyy sivuilta www.opintopolku.fi. Voit laittaa ensimmäisenä hakuaikana järjestykseen enintään kuusi hakutoivetta, joihin voit kaikkiin tulla valituksi. Toisena hakuaikana voit laittaa järjestykseen enintään kuusi hakutoivetta, joista voit tulla valituksi yhteen.

Ammattikorkeakoulujen opiskelijoista suurin osa valitaan todistuksella vuodesta 2020 alkaen. Voit hyödyntää lukion ja ammatillisen perustutkinnon todistusta ammattikorkeakoulun todistusvalinnassa. Jos sinua ei voida valita todistusvalinnassa, voit osallistua valintakokeeseen. Valintakoe on digitaalinen koe, joka koostuu kaikille yhteisistä ja alakohtaisista osioista. Voit ilmoittautua kokeeseen haluamaasi paikkaan, jos paikassa on tilaa tuona aikana.

Tietoa ammattikorkeakouluista ja valinnoista sekä ammatillisen todistuksen pisteytyksestä löydät sivuilta

https://www.ammattikorkeakouluun.fi/

Jos et pääse ammattikorkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi mutta haluat kokeilla opiskelua ja miettiä sopivaa alaa, voit suorittaa maksullisia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Suoritettuasi niitä riittävän paljon voit hakea ammattikorkeakouluun avoimen väylää pitkin. Jo Keudan opintojen aikana voit tehdä väyläopintoja 10 op Laureassa. Ota yhteys opinto-ohjaajaasi, jos olet kiinnostunut näistä.

 

Yhteishaun 2021 valintakokeeet

Yhteishaun 2020 valintakokeet

 Yhteishaun 2020 valintakokeet

Nykyisin suurin osa opiskelijoista ammattikorkeakouluihin valitaan ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon (1.8.2015 alkaen suoritetut ammatilliset perustutkinnot) perusteella. Sen lisäksi opiskelijaksi voi tulla valituksi valintakokeen kautta. Ammattikorkeakoulut järjestävät yhteisen valintakokeen useimpiin yhteishaun koulutuksiin. Valintakoe on digitaalinen valintakoe, jonka teet omalla kannettavalla tietokoneella.

 

Valintojen tulokset

Korkeakoulut tekevät valintoja eriaikaisesti maaliskuusta lähtien kevään yhteishauissa ja lokakuusta lähtien syksyn yhteishaussa. Kaikki yhteishaun valintojen tulokset on julkaistava

  • kevään 2021 ensimmäisen yhteishaun osalta viimeistään 4.6.2021
  • kevään 2021 toisen yhteishaun osalta:
    • todistusvalintojen osalta viimeistään 31.5.2021 ja
    • muiden kuin todistusvalintojen osalta viimeistään 9.7.2021

 

 

kemia 021