Keudasta jatko-opintoihin

Video 21.3.2019 jatko-opintoinfoa Kesto 47min

Ammatillisen tutkinnon suorittaneilla on mahdollisuus jatkaa opintoja ammatillisessa koulutuksessa. Voit laajentaa tai syventää oman alasi opintoja, jolloin voit hakea suorittamaan alan ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa. Jos haluat vaihtaa kokonaan alaa, voit hakea suorittamaan toista perustutkintoa. Silloin et kuitenkaan voi hakea enää yhteishaussa, vaan ns. jatkuvassa haussa. Katso silloin sen oppilaitoksen nettisivuja, johon haluat hakea, ja etsi ohjeet jatkuvaan hakuun. Keudan tarjonnasta löydät tietoa Koulutustarjonta-kohdasta.

Voit hakea ammatillisen perustutkinnon suorittamisen jälkeen myös ns. korkea-asteelle eli ammattikorkeakouluihin tai yliopistoihin. Niin ammatillisesta koulutuksesta kuin korkeakouluopiskelusta löydät parhaiten tietoa www.opintopolku.fi -sivulta, jonka kautta voit myös hakea korkeakouluopintoihin tai ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Kysy tarvittaessa lisätietoja myös oman toimipisteesi opinto-ohjaajilta ja opettajilta.

Ammattikorkeakoulujen valintaperustesuositukset 2019

Tässä linkki, josta näet tietoa yliopistojen vuonna 2020 käyttöön otettavasta toditusvalinnasta. Voit hakea todistusvalinnalla, jos olet suorittanut ylioppilastutkinnon:

 Yliopistojen todistusvalinta 2020

Ammattikorkeakoulut ottavat käyttöön todistusvalinnan myös vuonna 2020. Voit hyödyntää lukion ja ammatillisen perustutkinnon todistusta ammattikorkeakoulun todistusvalinnassa. Tästä linkistä löydät tarkemmat pisteytysohjeet:

 Ammattikorkeakoulujen todistusvalinta 2020 
video

Korkeakouluhaut ovat maalis-huhtikuussa (ks. opintopolku.fi sivuilta kunkin vuoden tarkemmat aikataulut). Ammatillisen puolen haut voivat vaihdella kouluittain. Niiden osalta voi katsoa Opintopolun lisäksi myös koulujen nettisivuja.

 

 

Työelämäpalvelut

040 174 5627
tyoelamapalvelut@keuda.fi