Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Keskeyttäminen

Jos koet ettei opiskelu suju tai opiskelu ei vain sovi tämän hetkiseen elämäntilanteeseesi, ota asia puheeksi vastuuohjaajaan kanssa tai ole suoraan yhteydessä kuraattoriin tai opinto-ohjaajaan. Tilanne pyritään selvittämään yhdessä etsimällä erilaisia vaihtoehtoja opintojen jatkamiseen. Tarvittaessa voidaan opinnot myös keskeyttää sovituksi ajaksi.

Eroaminen

Jos harkitset opintojen lopettamista kokonaan, on sinun myös ensin keskusteltava kuraattorin tai opinto-ohjaajan kanssa. Päädyit sitten opintojen keskeyttämiseen tai eroamiseen, on se aina tehtävä kirjallisesti. Keudan ero-/keskeytyslomakkeen saat joko opinto-ohjaajalta tai kuraattorilta. Jos olet alle 18-vuotias, on myös huoltajan allekirjoitettava ero-/ keskeytysilmoitus. Otathan huomioon että keskeytyksen aikana tai opinnoista erottuasi, et ole oikeutettu opintososiaalisiin etuihin kuten opinto- ja koulumatkatukeen. 

Jos olet opinnoista pois ilmoittamatta ja ilman pätevää syytä pidemmän aikaa, eivätkä opintosi tämän vuoksi etene, lähetetään sinulle asiasta tiedotekirje. Ole kirjeen saatuasi mahdollisimman pian yhteydessä vastuuohjaajaan, opinto-ohjaajaan tai kuraattoriin ja tule sopimaan opintojen jatkamisesta tai mahdollisesta keskeyttämisestä/opinnoista eroamisesta. Jos et tule viimeistään Tiedotekirje 2. saatuasi määräaikaan mennessä sopimaan opinnoista, viedään asia toimialapäällikölle. Toimialapäällikkö voi katsoa sinut eronneeksi. Tätä ennen saat toimialapäällikön kutsun kuulemistilaisuuteen. Jos olet alle 29-vuotias ilmoitamme opintojesi päättymisestä eronneeksi katsomisen vuoksi asuinpaikkakuntasi etsivään nuorisotyöhön. 

Työelämäpalvelut

040 174 5627
tyoelamapalvelut@keuda.fi