1. Opiskelija hakee kv-jaksolle

 

 

kaikki logot vierekkaein2. Pieni

Jo kansainväliselle jaksolle hakiessasi sinulle kertyy monenlaista osaamista, joka voidaan hyväksilukea osaksi opintojasi!

Kansainvälisellä jaksolla voi hankkia osaamista ammatillisten tutkinnonosien, Yhteisten tutkinnonosien sekä kaikille yhteisen valinnaisen, paikallisesti tarjottavan tutkinnon osan suorittamiseen: Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen, 15 osp. 

 

Aikaa kaikille valmisteluille on varattava 4-6kk. Huomioi tämä kun aloitat kv-jakson suunnittelun vastuuohjaajasi kanssa. 

-Elo-syys-lokakuun alkupuoli lähtijät: hae jaksolle maalis-huhtikuussa.

-Lokakuun loppupuoli-marraskuun lähtijät: hae jaksolle toukokuun lopussa.

-Joulu-tammi-helmi-maaliskuun lähtijät: hae jaksolle syyskuussa.

-Huhti-touko-kesäkuun lähtijät: hae jaksolle marraskuussa.

 

Jaksolle lähdetään yleensä opiskelujen loppuvaiheessa.

Ulkomaanjaksolle lähtevän opiskelija tulee olla täyttänyt 18 vuotta. 

 Kun hakeudut kv-jaksolle, käytä aina täältä kotisivuilta ladattuja lomakkeita. Näin käytössäsi on aina uusimmat, päivitetyt versiot!

 

 Kansainvälien jakson hakuohjeet Keudassa jo opiskelevalle opiskelijalle:

1. Tee hakemus kansainväliselle jaksolle

Keudassa kansainväliselle jaksolle haetaan hakulomakkeella.

Lataa tästä hakemus kansainväliseen vaihtoon

Varaa hakulomakkeen tekoon aikaa, sillä hakemukseen tarvitaan lausuntoja usealta henkilöltä.

Keskustele vastuuohjaajasi kanssa toiveestasi päästä kansainväliselle jaksolle hyvissä ajoin HOKS-keskustelussa. Kansainväliselle jaksolle päästäkseen opiskelijan tulee saada hakemukseensa vastuuohjaajan ja tiimiesimiehen puolto. Hänen on myös käytävä terveydenhoitajan vastaanotolla. 

Toimita valmis hakemus toimipisteesi kansainvälisten asioiden yhteyshenkilölle.

Tässä lista kansainvälisten asioiden yhteyshenkilöistä

 

 2. Tee englanninkielinen ansioluettelo ja motivaatiokirje

Ansioluettelon tekoon käytetään Europassin online ansioluettelopohjaa. Löydät sen täältä

Lisää ansioluetteloon

- syntymäaikasi, ks. Europass CV:n lisätoiminnot

- kuvasi, sillä ansioluettelo menee tiedoksi ulkomaiselle työssäoppimispaikalle

- huomioi että sinulla on työkokemusta myös opintojen aikaisista top-jaksoista! Tämän voit kuvailla ansioluettelossasi

- Keudan englanninkielinen nimi on Keuda Group Vocational Education and Training

Motivaatiokirjeessä kerrot hieman itsestäsi ja syistä miksi haluat lähteä kv-jaksolle. Lataa mallipohja tästä.

Kerro erityisesti millaisista työpaikoista ja -tehtävistä olisit kiinnostunut, ja millaista osaamista sinulla jo on omalta alaltasi. Tämä auttaa juuri sinulle sopivan, kiinnostavan paikan löytymisessä!

Muistathan: kielen, maan ja kansallisuuden nimet isoilla kirjaimella, esim. Finland, Finnish citizen, I speak Finnish and English.

Lähetä ansioluettelo ja motivaatiokirje sähköpostilla Keudan kansainvälisten asioiden assistentille suvi.kylmala@keuda.fi

 

3. Tehdään Learning Agreement eli koulutussopimus, ja sitoumus

4. Learning Agreement eli top-sopimus

Opintojesi vastuuohjaaja tekee kanssasi sinulle Learning Agreementin.

Englanninkielisessä Learning Agreementissa kuvataan mm. jakson ajankohta ja kesto, kohdemaa, työpaikka, jakson tavoitteet, tutkinnon osa johon kv-jakso kuuluu, ja turvallisuusasioita.

Jokainen kansainväliselle jaksolle lähtevä opiskelija voi suorittaa jaksollaan paikallisesti tarjottavan valinnaisen tutkinnonosan "Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen". Lisätietoa tutkinnonosan suorittamisesta: janne.jousiaho@keuda.fi. 

Toimita täytetty Learning Agreement Keudan kv-assistentti Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi).

Tämän jälkeen Learning Agreement toimitetaan ulkomaiselle työpaikalle.

 

Tee sitoumus jotta sinulle voidaan maksaa apuraha. Sitoumus tehdään väärinkäytösten varalle, siinä opiskelija myös sitoutuu noudattamaan Keudan järjestyssääntöjä.

Toimita allekirjoitettu sitoumus Keudan kv-assistentti Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi)

 

4. Käy valmennuksessa

Keuda järjestää kansainvälisen jakson valmennuksen kerran kuussa Järvenpäässä Sibeliuksenväylä 55A, Peltola-rakennuksessa (keltainen kerrostalo mäen päällä, A-ovi ) infon viereisessä kokoushuoneessa Kirstu.

Toimipisteesi kansainvälisten asioiden yhteyshenkilö ilmoittaa sinut valmennukseen.

 

Kv-valmennuspäivät syksyllä 2019

  • 14.08.2019 klo: 12:30-16:00
  • 11.09.2019 klo: 12:30-16:00
  • 16.10.2019 klo: 12:30-16:00
  • 13.11.2019 klo: 12:30-16:00
  • 11.12.2019 klo: 12:30-16:00

Huom!

Jos sinulla on suunnitteilla lähteä kansainväliselle jaksolle marras-joulukuussa, osallistu elo- tai syyskuun valmennuspäivään.

Jos sinulla on suunnitteilla lähteä keväällä 2020, osallistu johonkin syksyn 2019 valmennuspäivistä. 

 

5. Tehdään apurahasopimus

Opiskelija saa kansainvälistä jaksoaan varten Erasmus+ -ohjelman apurahan. Keuda hakee rahoitusta vuosittain EU:lta. Apurahasopimuksen laatii Keudan kansainvälisten asioiden assistentti Suvi Kylmälä yhdessä opiskelijan kanssa. Apuraha maksetaan opiskelijan sitoumuksessa ilmoittamalle tilille ennen matkaa. 

Osa apurahasta maksetaan matkan jälkeen, kun kaikki vaihtojaksoon kuuluvat dokumentit on tehty  ja opiskelija on:

- vastannut kielitesteihin ennen ja jälkeen matkan (linkki tulee sinulle sähköpostiinlähettäjältä noreply@erasmusplusols.eu)

- vastannut palautekyselyyn matkan jälkeen (linkki tulee sinulle sähköpostiin lähettäjältä: replies-will-be-discarded@ec.europa.eu)

- palauttanut kaikkien osapuolten allekirjoituksen sisältämän Learning Agreementin: vastuuohjaajallesi, kv-yhteyshenkilöllesi ja Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi).

-palauttanut matkaraportin vastuuohjaajallesi, kv-yhteyshenkilöllesi ja Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi).

 

6. Matkajärjestelyt

Keudan kansainvälisten asioiden assistentti Suvi Kylmälä ja toimipisteen kv-yhteyshenkilö auttavat opiskelijaa matkajärjestelyissä. Opiskelijan tekemä Cv ja motivaatiokirje lähetetään kv-kohteeseen, jossa paikallinen yhteyshenkilö  alkaa etsiä opiskelijalle sopivaa työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkaa. Kv-jakso varmistuu vasta, kun sopiva työssäoppimispaikka ja asunto on löytynyt kohteessa.

Opiskelijan kanssa sovitaan hakuprosessin edetessä lentojen hankinnasta, lentokenttäkuljetuksista ja asumisesta kohteessa. Asumisasiat hoidetaan joko Keudan toimesta, yhteistyössä opiskelijan vastaanottavan organisaation yhteyshenkilön kanssa, tai opiskelija voi myös itse hankkia asuinpaikan kv-jaksonsa ajaksi.

 

Jos sinulla on tiedossa mahdollinen työssäoppimispaikka jossain Euroopan unionin maassa, keskustele vastuuohjaajasi, kv-yhteyshenkilösi ja kv-toimiston henkilökunnan kanssa sen soveltuvuudesta. Päätöksen kansainvälisen jaksopaikan soveltuvuudesta tekee vastuuohjaaja, kv-yhteyshenkilö ja kv-toimiston henkilökunta tapauskohtaisesti. 

 

7. Kv-jakso

 

Kv-jakso on 3vko-3kk kestävä työpaikalla järjestettävän koulutuksen jakso jossain päin Eurooppaa sijaitsevassa yrityksessä. Opiskelija siis menee jaksollaan työskentelemään paikalliseen yritykseen koulutussopimuksella  (Learning/Training agreement).

Vuonna 2018 Keudasta lähti 138 opiskelijaa ulkomaille tjk-jaksolle. Jaksojen kestot ovat keskimäärin 5-6 viikkoa, ja ne hyväksiluetaan opintoihin.

Kumppaniorganisaatioita Keudalla on yli 34, sijaiten 15. eri kohdemaassa ympäri Eurooppaa. Järjestämme Keudan kv-toimiston kautta ulkomaan työssäoppimisjaksopaikkoja vain kumppaniorganisaatioiden yhteystyöllä kaupungeissa, joissa kumppaniorganisaatiomme sijaitsevat. 

Jos sinulla on tiedossa mahdollinen työssäoppimispaikka jossain Euroopan unionin maassa, keskustele vastuuohjaajasi, kv-yhteyshenkilösi ja kv-toimiston henkilökunnan kanssa asiasta. 

Lisäksi joillain aloilla on mahdollista suorittaa kv-jakso Venäjällä, Etelä-Koreassa tai Kiinassa.

 

8. Matkaraportti

Kv-jaksosi jälkeen haluamme Keudassa tietää, miten kaikki sujui. Tee sitä varten vapaamuotoinen matkaraportti. Sisältöön saat vinkkiä tästä pohjasta, mutta raportin toteutustapa on vapaa - se voi olla vaikkapa video tai blogi, tai sitten perinteinen kirjallinen raportti. Muista hyödyntää runsaasti ottamiasi kuvia!

Lopuksi: kv-jaksosi varmistuu vasta, kun vastaanottava taho vahvistaa ottavansa sinut vastaan. Onnea matkaan!

Joskus harvoin käy niin että paikkaa ei löydy. Syitä voivat olla esim. että valmisteluaikaa ei ole jätetty riittävästi, järkevänhintaista asumista ei saada järjestymään, tai kumppanimaan yritykset eivät halua vastaanottaa ulkomaisia opiskelijoita alalta jolla maan lainsäädäntö asettaa rajoituksia. 

 

kaikki logot vierekkaein3. Pieni

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi