Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

1. Opiskelija hakee kv-jaksolle

Opiskelijan ulkomaanjaksojen varauksia aletaan tekemään syksylle 2020 vasta, kun Korona-tilanteesta ollaan paremmin selvillä. 

Miten hakeudun kansainväliselle jaksolle?

 

****

Koronan myötä matkustaminen ja ulkomaanjaksolla oleminen ei loppukeväästä 2020 ollut mahdollista.

Nyt syksyllä seuraamme uutisia, hallituksen linjauksia ja ulkoministeriön ohjeistuksia aktiivisesti ja selvitämme mahdollisuuksia suorittaa jaksoja ulkomailla tapauskohtaisesti, yhteistyössä ulkomaankumppaniemme kanssa.Lähtökohta on, että Keudan opiskelijat eivät matkusta ulkomaanjaksolle maihin, jotka eivät ole hallituksen ja ulkoministeriön linjauksen mukaan sallittuja matkustuskohteita.

Tilanteen eläessä näin voimakkaasti olemme päätyneet siihen, ettei Keudasta toteuteta eikä Keudaan vastaanoteta kv-vaihtoja lokakuun loppuun saakka. Palaamme asiaan ja tiedotamme tilanteen muuttuessa.

 Ajankohtaiset ulkoministeriön matkustusrajoitukset löydät täältä: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

 

Vaikka liikkuminen ja matkustaminen on vähentynyt, ei kansainvälinen toiminta ole hiljentynyt, vaan muuttanut muotoaan!

Lukuvuonna 2020-2021 Keudassa panostamme virtuaalikansainvälistymiseen kotisuomesta käsin. Suunnittelemme ja toteutamme Keudan opiskelijoille ja ulkomaankumppanikoulun opiskelijoille yhteisiä virtuaalitunteja ja projekteja. Tästä ensimmäiset kokeilut toteutimme jo keväällä 2020, positiivisin kokemuksin! 

Syksyn 2020 aikana pääpaino kv-toiminnassa on siis virtuaalisen toiminnan kehittäminsessä ja käyttöönotossa mahdollisimman laajasti Keudassa. 

Mikäli aihe kiinnostaa, voit olla yhteydessä kv-toimistoon: suvi.kylmala@keuda.fi 

Stay tuned! :)

 ****

 

 

Vaikka opiskelija ei lähtisi ulkomaanjaksolle vielä syksyllä 2020, voi kaikki vaadittavat dokumentit ja tehtävät valmiiksi vaikka heti. Alla listatut tehtävät ovat osa Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen -tutkinnon osaa (15osp) ja ne ovat vaatimuksena myös Erasmus+ -apurahan saamiselle. Tehtävät voi tehdä nyt valmiiksi, vaikka jakso toteutuisi vasta keväällä 2021. Kun vaaditut tehtävät on tehty valmiiksi, saamme ulkomaanjakson toteutumaan mahdollisesti nopeallakin aikataululla. 

 

 

 

Kansainvälien jakson hakuohjeet Keudassa jo opiskelevalle opiskelijalle:

Kun hakeudut kansainväliselle jaksolle, käytä aina täältä kotisivuilta ladattuja lomakkeita. Näin käytössäsi on aina uusimmat, päivitetyt versiot!

 

1. Tee hakemus kansainväliselle jaksolle

Keudassa kansainväliselle jaksolle haetaan hakulomakkeella.

Lataa tästä hakemus kansainväliseen vaihtoon

Varaa hakulomakkeen tekoon aikaa, sillä hakemukseen tarvitaan lausuntoja usealta henkilöltä.

Keskustele vastuuohjaajasi kanssa toiveestasi päästä kansainväliselle jaksolle hyvissä ajoin HOKS-keskustelussa. Kansainväliselle jaksolle päästäkseen opiskelijan tulee saada hakemukseensa vastuuohjaajan ja tiimiesimiehen puolto. Hänen on myös käytävä terveydenhoitajan vastaanotolla. 

Toimita valmis hakemus toimipisteesi kansainvälisten asioiden yhteyshenkilölle.

Tässä lista kansainvälisten asioiden yhteyshenkilöistä

 

 2. Tee englanninkielinen ansioluettelo ja motivaatiokirje

Ansioluettelon tekoon käytetään Europassin online ansioluettelopohjaa. Löydät sen täältä

Lisää ansioluetteloon

- syntymäaikasi, ks. Europass CV:n lisätoiminnot

- kuvasi, sillä ansioluettelo menee tiedoksi ulkomaiselle työssäoppimispaikalle

- huomioi että sinulla on työkokemusta myös opintojen aikaisesta työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta! Tämän voit kuvailla ansioluettelossasi

- Keudan englanninkielinen nimi on Keuda Group Vocational Education and Training

 

Motivaatiokirjeessä kerrot hieman itsestäsi ja syistä miksi haluat lähteä kv-jaksolle. Lataa mallipohja tästä.

Kerro erityisesti millaisista työpaikoista ja -tehtävistä olisit kiinnostunut, ja millaista osaamista sinulla jo on omalta alaltasi. Tämä auttaa juuri sinulle sopivan, kiinnostavan paikan löytymisessä!

Muistathan: kielen, maan ja kansallisuuden nimet isoilla kirjaimella, esim. Finland, Finnish citizen, I speak Finnish and English.

Lähetä ansioluettelo ja motivaatiokirje sähköpostilla Keudan kansainvälisten asioiden suunnittelijalle: suvi.kylmala@keuda.fi 

 

3. Käy valmennuksessa 

Keuda järjestää kansainvälisen jakson valmennuksen kerran kuussa. Loppuvuoden 2020 valmennukset pidetään etäyhteyden kautta. Toimipisteesi kansainvälisten asioiden yhteyshenkilö ilmoittaa sinut valmennukseen. Jokaisen ulkomaanjaksolle lähtevän opiskelijan on osallistuttava yhteen valmennuspäivään.

 

Kv-valmennuspäivät syksyllä 2020 etänä, Teams-kokouksina:

  • Torstai 10.12.2020 klo: 11:30-16:00

Etäkokouksen Teams linkki ilmestyy tähän viimeistään valmennusta edeltävänä päivänä. 

  • Lokakuussa ja marraskuussa ei pidetä kv-valmennuspäiviä. Lähetä sähköpostia suvi.kylmala@keuda.fi mikäli haluaisit osallistua valmennukseen jo ennen joulukuuta.
  • Jos sinulla on ongelmia Teams-kokoukseen pääsyn kanssa, soita Suvi Kylmälälle: 040 174 5534

-Ohje: Näin liityn Teams-kokoukseen puhelimella

-Ohje: Näin liityn Teams-kokoukseen tietokoneella:

 

Kun klikkaat yllä näkyvää kv-valmennuksen linkkiä tietokoneella, avautuu näytöllesi alla näkyvän kuvan näkymä. 

Lataa Teams sovellus tietokoneellesi tai osallistu valmennukseen verkkoselaimessa. Kirjaudu sisään koulun sähköpostitunnuksilla. Jos sinulla on jo Teams sovellus asennettuna tietokoneellesi, klikkaa kohdasta "Käynnistä se nyt"

teams5 

 

 4. Tehdään sitoumus ja apurahasopimus

Tee sitoumus jotta sinulle voidaan maksaa apuraha. Sitoumus tehdään väärinkäytösten varalle, siinä opiskelija myös sitoutuu noudattamaan Keudan järjestyssääntöjä.

Toimita allekirjoitettu sitoumus Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi).

 

Opiskelija saa kansainvälistä jaksoaan varten Erasmus+ -ohjelman apurahan. Keuda hakee rahoitusta vuosittain EU:lta. Apurahasopimuksen laatii Keudan kansainvälisten asioiden assistentti Iina Siren (iina.siren@keuda.fi) yhdessä opiskelijan kanssa. Apuraha maksetaan opiskelijan sitoumuksessa ilmoittamalle tilille ennen matkaa. 

Osa apurahasta maksetaan matkan jälkeen, kun kaikki vaihtojaksoon kuuluvat dokumentit on tehty ja opiskelija on:

- vastannut kielitesteihin ennen ja jälkeen matkan (linkki tulee sinulle sähköpostiinlähettäjältä noreply@erasmusplusols.eu)

- vastannut palautekyselyyn matkan jälkeen (linkki tulee sinulle sähköpostiin lähettäjältä: replies-will-be-discarded@ec.europa.eu)

- palauttanut kaikkien osapuolten allekirjoituksen sisältämän Learning Agreementin: vastuuohjaajallesi, kv-yhteyshenkilöllesi ja Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi).

-palauttanut matkaraportin vastuuohjaajallesi, kv-yhteyshenkilöllesi ja Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi).

 

 

5. Tehdään Learning Agreement eli koulutussopimus

Opintojesi vastuuohjaaja tekee kanssasi sinulle koulutussopimuksen eli Learning Agreementin

Englanninkielisessä Learning Agreementissa kuvataan mm. jakson ajankohta ja kesto, kohdemaa, työpaikka, jakson tavoitteet, tutkinnon osa johon kansainvälinen jakso kuuluu, ja turvallisuusasioita.

Jokainen kansainväliselle jaksolle lähtevä opiskelija voi suorittaa jaksollaan paikallisesti tarjottavan valinnaisen tutkinnonosan "Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen", 15 osp. Lisätietoa tutkinnonosan suorittamisesta: janne.jousiaho@keuda.fi. 

Toimita täytetty Learning Agreement -dokumentti sähköpostin liitetiedostona Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi).

Tämän jälkeen Learning Agreement toimitetaan ulkomaiselle työpaikalle.

 

6. Matkajärjestelyt

Keudan kansainvälisten asioiden suunnittelija Suvi Kylmälä, kansainvälisen asioiden assistentti Iina Siren (iina.siren@keuda.fi) ja toimipisteen kv-yhteyshenkilö auttavat opiskelijaa matkajärjestelyissä. Opiskelijan tekemä CV ja motivaatiokirje lähetetään ulkomaille kumppanikohteeseemme, jossa paikallinen yhteyshenkilö  alkaa etsiä opiskelijalle sopivaa työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkaa. Kansainvälinen jakso varmistuu vasta, kun sopiva työssäoppimispaikka ja asunto on löytynyt kohteessa.

Opiskelijan kanssa sovitaan hakuprosessin edetessä lentojen hankinnasta, lentokenttäkuljetuksista ja asumisesta kohteessa. Asumisasiat hoidetaan joko Keudan toimesta, yhteistyössä ulkomaisen kumppanitahomme kanssa, tai opiskelijan itsensä toimesta.

Jos sinulla on tiedossa mahdollinen työssäoppimispaikka jossain Euroopan unionin maassa, keskustele vastuuohjaajasi, kv-yhteyshenkilösi ja kv-toimiston henkilökunnan kanssa sen soveltuvuudesta. Päätöksen kansainvälisen jaksopaikan soveltuvuudesta tekee vastuuohjaaja, kv-yhteyshenkilö ja kv-toimiston henkilökunta tapauskohtaisesti. 

 

7. Kv-jakso

Kv-jakso on 3vko-3kk kestävä työpaikalla järjestettävän koulutuksen jakso jossain päin Eurooppaa sijaitsevassa yrityksessä. Opiskelija siis menee jaksollaan työskentelemään paikalliseen yritykseen koulutussopimuksella  (Learning/Training agreement).

Vuonna 2018 Keudasta lähti 138 opiskelijaa ulkomaille tjk-jaksolle. Jaksojen kestot ovat oleet keskimäärin 5-6 viikkoa, ja ne hyväksiluetaan opintoihin.

Kumppaniorganisaatioita Keudalla on yli 34, sijaiten 15. eri kohdemaassa ympäri Eurooppaa. Järjestämme Keudan kv-toimiston kautta ulkomaan jaksoja vain kumppaniorganisaatioiden yhteystyöllä kaupungeissa, joissa kumppaniorganisaatiomme sijaitsevat. 

Jos sinulla on tiedossa mahdollinen työssäoppimispaikka jossain Euroopan unionin maassa, keskustele vastuuohjaajasi, kv-yhteyshenkilösi ja kv-toimiston henkilökunnan kanssa asiasta. 

Lisäksi joillain aloilla on mahdollista suorittaa kv-jakso Venäjällä, Etelä-Koreassa tai Kiinassa.

 

8. Matkaraportti

Kv-jaksosi jälkeen haluamme Keudassa tietää, miten kaikki sujui. Tee sitä varten vapaamuotoinen matkaraportti. Sisältöön saat vinkkiä tästä pohjasta, mutta raportin toteutustapa on vapaa - se voi olla vaikkapa video tai blogi, tai sitten perinteinen kirjallinen raportti. Muista hyödyntää runsaasti ottamiasi kuvia!

Voit tutustua vaihdoissa olleiden Keudan opiskelijoiden kokemuksiin ja kohdevaihtoehtoihin Keudanmatkassa.com -sivuilta.

Lopuksi: kv-jaksosi varmistuu vasta, kun vastaanottava taho vahvistaa ottavansa sinut vastaan. Onnea matkaan!

Joskus harvoin käy niin että paikkaa ei löydy. Syitä voivat olla esim. että valmisteluaikaa ei ole jätetty riittävästi, järkevänhintaista asumista ei saada järjestymään, tai kumppanimaan yritykset eivät halua vastaanottaa ulkomaisia opiskelijoita alalta, jolla maan lainsäädäntö asettaa rajoituksia.  

 

kaikki logot vierekkaein3. Pieni

 

 

Lisätietoa

Kv-suunnittelija
Kv-toiminta

Suvi Kylmälä

040 174 5534

Kv-assistentti
Kv-toiminta

Iina Siren

Työelämäpalvelut

040 174 5627
tyoelamapalvelut@keuda.fi