Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

1. Opiskelija hakee kv-jaksolle

 

 

kaikki logot vierekkaein2. Pieni

Varaa aikaa jakson valmisteluille 4-6kk. Huomioi tämä, kun aloitat kv-jakson suunnittelun vastuuohjaajasi kanssa, osana opintojesi suunnittelua. 

Joulu-tammi-helmi-maaliskuun lähtijät: hae jaksolle syyskuussa 2019

Huhti-touko-kesäkuun lähtijät: hae jaksolle marraskuussa 2019

Elo-syys-lokakuun lähtijät: hae jaksolle alkuvuodesta 2020

Loka-marras-joulukuun lähtijät: hae jaksolle toukokuun loppuun mennessä 2020

Kun hakeudut kansainväliselle jaksolle, käytä aina täältä kotisivuilta ladattuja lomakkeita. Näin käytössäsi on aina uusimmat, päivitetyt versiot!

 

Kansainvälien jakson hakuohjeet Keudassa jo opiskelevalle opiskelijalle:

1. Tee hakemus kansainväliselle jaksolle

Keudassa kansainväliselle jaksolle haetaan hakulomakkeella.

Lataa tästä hakemus kansainväliseen vaihtoon

Varaa hakulomakkeen tekoon aikaa, sillä hakemukseen tarvitaan lausuntoja usealta henkilöltä.

Keskustele vastuuohjaajasi kanssa toiveestasi päästä kansainväliselle jaksolle hyvissä ajoin HOKS-keskustelussa. Kansainväliselle jaksolle päästäkseen opiskelijan tulee saada hakemukseensa vastuuohjaajan ja tiimiesimiehen puolto. Hänen on myös käytävä terveydenhoitajan vastaanotolla. 

Toimita valmis hakemus toimipisteesi kansainvälisten asioiden yhteyshenkilölle.

Tässä lista kansainvälisten asioiden yhteyshenkilöistä

 

 2. Tee englanninkielinen ansioluettelo ja motivaatiokirje

Ansioluettelon tekoon käytetään Europassin online ansioluettelopohjaa. Löydät sen täältä

Lisää ansioluetteloon

- syntymäaikasi, ks. Europass CV:n lisätoiminnot

- kuvasi, sillä ansioluettelo menee tiedoksi ulkomaiselle työssäoppimispaikalle

- huomioi että sinulla on työkokemusta myös opintojen aikaisesta työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta! Tämän voit kuvailla ansioluettelossasi

- Keudan englanninkielinen nimi on Keuda Group Vocational Education and Training

 

Motivaatiokirjeessä kerrot hieman itsestäsi ja syistä miksi haluat lähteä kv-jaksolle. Lataa mallipohja tästä.

Kerro erityisesti millaisista työpaikoista ja -tehtävistä olisit kiinnostunut, ja millaista osaamista sinulla jo on omalta alaltasi. Tämä auttaa juuri sinulle sopivan, kiinnostavan paikan löytymisessä!

Muistathan: kielen, maan ja kansallisuuden nimet isoilla kirjaimella, esim. Finland, Finnish citizen, I speak Finnish and English.

Lähetä ansioluettelo ja motivaatiokirje sähköpostilla Keudan kansainvälisten asioiden assistentille suvi.kylmala@keuda.fi

 

 

3. Käy valmennuksessa

Keuda järjestää kansainvälisen jakson valmennuksen kerran kuussa. Keväällä 2020 valmennukset pidetään etäyhteyden kautta. Toimipisteesi kansainvälisten asioiden yhteyshenkilö ilmoittaa sinut valmennukseen. 

 

 Kv-jaksoja aletaan järjestää syksylle 2020, kun Korona-tilanteesta ollaan paremmin selvillä.

 Kv-valmennuspäivät keväällä 2020:

  •  15.4.2020 klo: 12:00-16:00 (etäyhteys). Lisätiedot ja linkki etätapaamiseen löydät tältä sivulta 13.4 alkaen. 
  • 13.05.2020 klo: 12:00-16:00 (todennäköisesti etäyhteys). Tiedon valmennuksenpitopaikasta ja tavasta löydät tältä sivulta 1.5. alkaen.

Huom!

Jos sinulla on toive lähteä kansainväliselle jaksolle syksyllä 2020, osallistu huhti- tai  toukokuun valmennuspäivään. 

 

 

4. Tehdään sitoumus ja apurahasopimus

Tee sitoumus jotta sinulle voidaan maksaa apuraha. Sitoumus tehdään väärinkäytösten varalle, siinä opiskelija myös sitoutuu noudattamaan Keudan järjestyssääntöjä.

Toimita allekirjoitettu sitoumus Keudan kv-assistentti Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi)

 

Opiskelija saa kansainvälistä jaksoaan varten Erasmus+ -ohjelman apurahan. Keuda hakee rahoitusta vuosittain EU:lta. Apurahasopimuksen laatii Keudan kansainvälisten asioiden assistentti Suvi Kylmälä yhdessä opiskelijan kanssa. Apuraha maksetaan opiskelijan sitoumuksessa ilmoittamalle tilille ennen matkaa. 

Osa apurahasta maksetaan matkan jälkeen, kun kaikki vaihtojaksoon kuuluvat dokumentit on tehty ja opiskelija on:

- vastannut kielitesteihin ennen ja jälkeen matkan (linkki tulee sinulle sähköpostiinlähettäjältä noreply@erasmusplusols.eu)

- vastannut palautekyselyyn matkan jälkeen (linkki tulee sinulle sähköpostiin lähettäjältä: replies-will-be-discarded@ec.europa.eu)

- palauttanut kaikkien osapuolten allekirjoituksen sisältämän Learning Agreementin: vastuuohjaajallesi, kv-yhteyshenkilöllesi ja Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi).

-palauttanut matkaraportin vastuuohjaajallesi, kv-yhteyshenkilöllesi ja Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi).

 

 

5. Tehdään Learning Agreement eli koulutussopimus

Opintojesi vastuuohjaaja tekee kanssasi sinulle koulutussopimuksen eli Learning Agreementin

Englanninkielisessä Learning Agreementissa kuvataan mm. jakson ajankohta ja kesto, kohdemaa, työpaikka, jakson tavoitteet, tutkinnon osa johon kansainvälinen jakso kuuluu, ja turvallisuusasioita.

Jokainen kansainväliselle jaksolle lähtevä opiskelija voi suorittaa jaksollaan paikallisesti tarjottavan valinnaisen tutkinnonosan "Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen", 15 osp. Lisätietoa tutkinnonosan suorittamisesta: janne.jousiaho@keuda.fi. 

Toimita täytetty Learning Agreement -dokumentti sähköpostin liitetiedostona Keudan kv-assistentti Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi).

Tämän jälkeen Learning Agreement toimitetaan ulkomaiselle työpaikalle.

 

6. Matkajärjestelyt

Keudan kansainvälisten asioiden assistentti Suvi Kylmälä ja toimipisteen kv-yhteyshenkilö auttavat opiskelijaa matkajärjestelyissä. Opiskelijan tekemä CV ja motivaatiokirje lähetetään ulkomaille kumppanikohteeseemme, jossa paikallinen yhteyshenkilö  alkaa etsiä opiskelijalle sopivaa työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkaa. Kansainvälinen jakso varmistuu vasta, kun sopiva työssäoppimispaikka ja asunto on löytynyt kohteessa.

Opiskelijan kanssa sovitaan hakuprosessin edetessä lentojen hankinnasta, lentokenttäkuljetuksista ja asumisesta kohteessa. Asumisasiat hoidetaan joko Keudan toimesta, yhteistyössä ulkomaisen kumppanitahomme kanssa, tai opiskelijan itsensä toimesta.

 Jos sinulla on tiedossa mahdollinen työssäoppimispaikka jossain Euroopan unionin maassa, keskustele vastuuohjaajasi, kv-yhteyshenkilösi ja kv-toimiston henkilökunnan kanssa sen soveltuvuudesta. Päätöksen kansainvälisen jaksopaikan soveltuvuudesta tekee vastuuohjaaja, kv-yhteyshenkilö ja kv-toimiston henkilökunta tapauskohtaisesti. 

 

7. Kv-jakso

Kv-jakso on 3vko-3kk kestävä työpaikalla järjestettävän koulutuksen jakso jossain päin Eurooppaa sijaitsevassa yrityksessä. Opiskelija siis menee jaksollaan työskentelemään paikalliseen yritykseen koulutussopimuksella  (Learning/Training agreement).

Vuonna 2018 Keudasta lähti 138 opiskelijaa ulkomaille tjk-jaksolle. Jaksojen kestot ovat oleet keskimäärin 5-6 viikkoa, ja ne hyväksiluetaan opintoihin.

Kumppaniorganisaatioita Keudalla on yli 34, sijaiten 15. eri kohdemaassa ympäri Eurooppaa. Järjestämme Keudan kv-toimiston kautta ulkomaan jaksoja vain kumppaniorganisaatioiden yhteystyöllä kaupungeissa, joissa kumppaniorganisaatiomme sijaitsevat. 

Jos sinulla on tiedossa mahdollinen työssäoppimispaikka jossain Euroopan unionin maassa, keskustele vastuuohjaajasi, kv-yhteyshenkilösi ja kv-toimiston henkilökunnan kanssa asiasta. 

Lisäksi joillain aloilla on mahdollista suorittaa kv-jakso Venäjällä, Etelä-Koreassa tai Kiinassa.

 

8. Matkaraportti

Kv-jaksosi jälkeen haluamme Keudassa tietää, miten kaikki sujui. Tee sitä varten vapaamuotoinen matkaraportti. Sisältöön saat vinkkiä tästä pohjasta, mutta raportin toteutustapa on vapaa - se voi olla vaikkapa video tai blogi, tai sitten perinteinen kirjallinen raportti. Muista hyödyntää runsaasti ottamiasi kuvia!

 

Lopuksi: kv-jaksosi varmistuu vasta, kun vastaanottava taho vahvistaa ottavansa sinut vastaan. Onnea matkaan!

Joskus harvoin käy niin että paikkaa ei löydy. Syitä voivat olla esim. että valmisteluaikaa ei ole jätetty riittävästi, järkevänhintaista asumista ei saada järjestymään, tai kumppanimaan yritykset eivät halua vastaanottaa ulkomaisia opiskelijoita alalta, jolla maan lainsäädäntö asettaa rajoituksia. 

 

 

 

kaikki logot vierekkaein3. Pieni

Työelämäpalvelut

040 174 5627
tyoelamapalvelut@keuda.fi