1. Opiskelija hakee kv-jaksolle

 

Jo kansainväliselle jaksolle hakiessasi sinulle kertyy monenlaista osaamista, joka voidaan hyväksilukea osaksi opintojasi!

Kun hakeudut kv-jaksolle, käytä aina täältä kotisivuilta ladattuja lomakkeita. Näin käytössäsi on aina uusimmat, päivitetyt versiot!

Aikaa kaikille valmisteluille on varattava 4-6kk. Huomioi tämä kun aloitat kv-jakson suunnittelun vastuuohjaajasi kanssa.

-Elo-syys-lokakuun alkupuoli lähtijät: hae jaksolle maalis-huhtikuussa.

-Lokakuun loppupuoli-marraskuun lähtijät: hae jaksolle toukokuun lopussa.

-Joulu-tammi-helmi-maaliskuun lähtijät: hae jaksolle syyskuussa.

-Huhti-touko-kesäkuun lähtijät: hae jaksolle marraskuussa.

 

1. Tee hakemus kansainväliselle jaksolle

Keudassa kansainväliselle työssäoppimisjaksolle haetaan hakulomakkeella.

Lataa tästä kv-hakulomake

Varaa hakulomakkeen tekoon aikaa, sillä hakemukseen tarvitaan lausuntoja usealta henkiloltä.

Toimita valmis hakemus toimipisteesi kansainvälisten asioiden yhteyshenkilölle.

Tässä lista kansainvälisten asioiden yhteyshenkilöistä

 

 2. Tee englanninkielinen ansioluettelo ja motivaatiokirje

Ansioluettelon tekoon käytetään Europassin online ansioluettelopohjaa. Löydät sen täältä

Lisää ansioluetteloon

- syntymäaikasi, ks. Europass CV:n lisätoiminnot

- kuvasi, sillä ansioluettelo menee tiedoksi ulkomaiselle työssäoppimispaikalle

- huomioi että sinulla on työkokemusta myös opintojen aikaisista top-jaksoista! Tämän voit kuvailla ansioluettelossasi

- Keudan englanninkielinen nimi on Keuda Group Vocational Education and Training

Motivaatiokirjeessä kerrot hieman itsestäsi ja syistä miksi haluat lähteä kv-jaksolle. Kerro erityisesti millaisista työpaikoista ja -tehtävistä olisit kiinnostunut, ja millaista osaamista sinulla jo on omalta alaltasi. Tämä auttaa juuri sinulle sopivan, kiinnostavan paikan löytymisessä!

Muistathan: kielen, maan ja kansallisuuden nimet isoilla kirjaimella, esim. Finland, Finnish citizen, I speak Finnish and English.

Motivaatiokirjeen pohja täältä

Lähetä ansioluettelo ja motivaatiokirje sähköpostilla Keudan kansainvälisten asioiden assistentille (suvi.kylmala@keuda.fi)

 

3. Tehdään Learning Agreement eli top-sopimus ja sitoumus

4. Learning Agreement eli top-sopimus

Opintojesi vastuuohjaaja tekee kanssasi sinulle Learning Agreementin.

Englanninkielisessä Learning Agreementissa kuvataan mm. jakson ajankohta ja kesto, kohdemaa, työpaikka, jakson tavoitteet, tutkinnon osa johon kv-jakso kuuluu, ja turvallisuusasioita.

Jokainen Keudan kv-jaksolle lähtevä opiskelija voi suorittaa kv-jaksollaan paikallisesti tarjottavan valinnaisen tutkinnonosan; Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen. Lisätietoa kv-tutkinnonosan suorittamisesta: janne.jousiaho@keuda.fi. 

Toimita täytetty Learning Agreement Keudan kv-assistentti Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi).

Tämän jälkeen Learning Agreement toimitetaan ulkomaiselle työpaikalle.

 

Tee sitoumus jotta sinulle voidaan maksaa apuraha. Sitoumus tehdään väärinkäytösten varalle, siinä opiskelija myös sitoutuu noudattamaan Keudan järjestyssääntöjä.

Toimita allekirjoitettu sitoumus Keudan kv-assistentti Suvi Kylmälälle (suvi.kylmala@keuda.fi)

 

4. Käy valmennuksessa

Keuda järjestää kansainvälisen jakson valmennuksen kerran kuussa Järvenpäässä Sibeliuksenväylä 55A, Peltola-rakennuksessa (keltainen kerrostalo mäen päällä, A-ovi ) infon viereisessä kokoushuoneessa Kirstu.

Toimipisteesi kansainvälisten asioiden yhteyshenkilö ilmoittaa sinut valmennukseen.

 

Kv-valmennuspäivät kevät 2019

  • ke 13.3.2019 klo:13-16
  • ke 17.4.2019 klo:13-16
  • ke 15.5.2019 klo:13-16

5. Tehdään apurahasopimus

Opiskelija saa kansainvälistä jaksoaan varten apurahan, jonka myöntää Euroopan komissio (Erasmus +). Sopimuksen laatii Keudan kansainvälisten asioiden assistentti Suvi Kylmälä yhdessä opiskelijan kanssa. Osa apurahasta maksetaan matkan jälkeen, kun olet palauttanut asianmukaisesti täytetyn ja allekirjoitetun Learning Agreementin, tehnyt OLS-kielitestit (sähköpostiin tulevan linkin kautta ennen ja jälkeen matkan) ja täyttänyt palautekyselyn.

 

6. Matkajärjestelyt

Keudan kansainvälisten asioiden assistentti Suvi Kylmälä ja toimipisteen kv-yhteyshenkilö auttavat opiskelijaa matkajärjestelyissä. Opiskelijan tekemä Cv ja motivaatiokirje lähetetään kv-kohteeseen, jossa paikallinen yhteyshenkilö  alkaa etsiä opiskelijalle sopivaa työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkaa. Kv-jakso varmistuu vasta, kun sopiva työssäoppimispaikka ja asunto on löytynyt kohteessa.

Opiskelijan kanssa sovitaan hakuprosessin edetessä lentojen hankinnasta, lentokenttäkuljetuksista ja asumisesta kohteessa. Asumisasiat hoidetaan Keudan toimesta, yhteistyössä opiskelijan vastaanottavan tahon kanssa. Opiskelija voi myös itse hankkia asuinpaikan kv-jaksonsa ajaksi.

 

7. Matkaraportti

Kv-jaksosi jälkeen haluamme Keudassa tietää, miten kaikki sujui. Tee sitä varten vapaamuotoinen matkaraportti. Sisältöön saat vinkkiä tästä pohjasta, mutta raportin toteutustapa on vapaa - se voi olla vaikkapa video tai blogi, tai sitten perinteinen kirjallinen raportti. Muista hyödyntää runsaasti ottamiasi kuvia!

Lopuksi: kv-jaksosi varmistuu vasta, kun vastaanottava taho vahvistaa ottavansa sinut vastaan. Onnea matkaan!

Joskus harvoin käy niin että paikkaa ei löydy. Syitä voivat olla esim. että valmisteluaikaa ei ole jätetty riittävästi, järkevänhintaista asumista ei saada järjestymään, tai kumppanimaan yritykset eivät halua vastaanottaa ulkomaisia opiskelijoita alalta jolla maan lainsäädäntö asettaa rajoituksia. 

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi