Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Kansainvälinen jakso osana opintoja 

Ennen koronaa, Keudasta lähti vuosittain 120-140 opiskelijaa maailmalle 3-12 viikkoa kestäville kansainvälisille jaksoille. Jaksolle lähdetään yleensä opintojen loppuvaiheessa, ja jaksot suunnitellaan ja hyväksiluetaan aina osana opintoja.

Suurin osa jaksoista on työpaikalla järjestettävän koulutuksen jaksoja, eli oman alan työpaikalla työskentelyä. Jonkin verran jaksoihin kuuluu myös yhteistyökouluilla tutustumista paikalliseen kouluun, kulttuuriin, opetukseen ja opiskelijoihin.

Jo kansainväliselle jaksolle hakiessasi sinulle kertyy monenlaista osaamista, joka voidaan hyväksilukea osaksi opintojasi! Kansainvälisellä jaksolla voi hankkia osaamista ammatillisten tutkinnonosien, yhteisten tutkinnonosien, sekä kaikille yhteisen valinnaisen, paikallisesti tarjottavan tutkinnon osan suorittamiseen: Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen, 15 osp.

Keudassa kansainväliselle jaksolle haetaan 4-6kk ennen toivottua jakson ajankohtaa hakemuksella. Kansainvälisiä jaksoja toteutetaan sekä yksin että ryhmissä. Jaksojen pituus mitoitetaan opiskelijan valmiuksien ja vastaanottavan tahon mahdollisuuksien mukaan.

Kansainvälinen jakso rahoitetaan apurahalla. Keudalla on käytössään EU:n Erasmus+ apurahoja, sekä joillain aloilla Opetushallituksen myöntämiä apurahoja EU:n ulkopuolisiin kohteisiin Etelä-Koreassa (FinKoEdu), Venäjällä  (Akkuna-Venäjä-verkosto) ja Kiinassa (FinnVET in China).

Itsenäinen jakso

Kun olet hakenut jaksolle hakemuksella ja sinut on Keudan puolesta hyväksytty kv-jaksolle, voit etsiä itsellesi kansainvälisen TJK-paikan. Kannustamme opiskelijoitamme olemaan aktiivisia ja edistämään työelämä- ja työhakutaitoja ottamalla yhteyttä kansainvälisiin yrityksiin ja hankkimalla työpaikalla järjestettävän koulutuksen (TJK) paikan jostain päin Eurooppaa itsenäisesti. Kun kv-toimisto ja opettajasi on hyväksyneet työpaikan (olleet heihin yhteydessä ja varmistaneet sen sopivuuden), voidaan sinulle myöntää Erasmus+ apuraha, jolla saat varattua majoituksen ja lennot, sekä katettua muita jakson kuluja. Kyse on tällöin ns. itsenäisestä jaksosta, jonka järjestelyt tekee opiskelija itsenäisesti. 

 

Tuettu jakso

Kv-toimisto auttaa järjestämään kv-jaksoja kumppanikohteissamme, jotka päivittyvät jatkuvasti. Tällöin kohteessa on vastassa Keudan kumppanikoulun tai organisaation yhteyshenkilö, joka auttaa järjestelyissä (mm. työpaikan ja majoituksen etsintä). Opiskelijan toiveesta kv-toimisto voi tukea opiskelijaa myös matkajärjestelyissä. Jakso varmistuu vasta, kun työssäoppimispaikka ja majoitus on löytynyt kohteesta.

 

Huom. Koronapandemia vaikuttaa jaksojen järjestymiseen, ja järjestelyjä tehdään aina tapaus- ja kohdekohtaisesti, vallitsevan maailmantilanteen sekä maakohtaisten koronarajoitusten mukaisesti. Useat kumppanikohteemme (vastaanottavat organisaatiot, koulut ja työpaikat) velvoittavat vastaanottamiltaan vaihto-opiskelijoilta kahden korona-rokoteannoksen ottamista.

Voit tutustua ulkomaanjaksolla olleiden opiskelijoiden matkaraportteihin ja alakohtaisiin kumppanikohtaisiin kohdevaihtoehtoihin Keudanmatkassa -blogissa, täällä!

Sekä itsenäisen, että tuetun kv-jakson suorittava opiskelija hakee jaksolle samalla tavalla: Kansainvälisen jakson haku ja vaiheet

Kuuntele Kohti unelma-ammattia podcastin jakso Kansainvälinen toiminta, Katriina Lammi, jossa Keudan kansainvälisten asioiden päällikkö Katriina kertoo Keudan opiskelijoille mahdollisista kansainvälisistä jaksoista (kesä 2021):

Soundcloud

Spotify


 

Kansainväliset jaksot syksy 2021

Keuda aloittaa kansainvälisten jaksojen järjestämisen niin lähtevien kuin saapuvien vaihto-opiskelijoiden osalta syyskuusta 2021 eteenpäin.

Jaksot suunnitellaan tapauskohtaisesti.

Käytännössä Keudan opiskelijoita voi lähteä kansainväliselle jaksolle aikaisintaan lokakuussa 2021, sillä aikaa jaksojen järjestämiseen on varattava tarpeeksi työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkojen löytymiseksi.

 


 

IMG 0339

Keudan pienkonekorjausalan ja rakennusalan opiskelijat 4 viikon kansainvälisellä jaksolla Slovenian Ptuij:ssa keväällä 2019. Opiskelijat työskentelivät jaksonsa aikana paikallisella autokorjaamolla ja rakennusfirmassa. 

 


 

 

Oletko Keudan opiskelija ja kiinnostunut hakemaan kansainväliselle jaksolle?

Lue hakuohjeet sivuilta: "Miten hakeudun kansainväliselle jaksolle?" 

Seuraa Keudalaistan opiskelijoiden kokemuksia ulkomailla instagramissa: @keudainternational ja  Keudanmatkassa -blogissa

kaikki logot vierekkaein4. Pieni

 

Lisätietoa:

Palveluesimies
Esimiehet

Katriina Lammi

040 174 5533

Kv-suunnittelija
Kv-toiminta

Suvi Kylmälä

040 174 5534

Kv-assistentti
Kv-toiminta

Iina Siren

050 407 3644