Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Kansainvälinen jakso osana opintoja 

Keudasta lähtee vuosittain 120-140 opiskelijaa maailmalle 3-12 viikkoa kestäville kansainvälisille jaksoille. Jaksolle lähdetään yleensä opintojen loppuvaiheessa, ja jaksot suunnitellaan ja hyväksiluetaan aina osana opintoja.

Suurin osa jaksoista on työpaikalla järjestettävän koulutuksen jaksoja, eli oman alan työpaikalla työskentelyä. Jonkin verran jaksoihin kuuluu myös yhteistyökouluilla tutustumista paikalliseen kouluun, kulttuuriin, opetukseen ja opiskelijoihin.

Jo kansainväliselle jaksolle hakiessasi sinulle kertyy monenlaista osaamista, joka voidaan hyväksilukea osaksi opintojasi! Kansainvälisellä jaksolla voi hankkia osaamista ammatillisten tutkinnonosien, yhteisten tutkinnonosien, sekä kaikille yhteisen valinnaisen, paikallisesti tarjottavan tutkinnon osan suorittamiseen: Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen, 15 osp.

Keudassa kansainväliselle jaksolle haetaan 4-6kk ennen toivottua jakson ajankohtaa hakemuksella.   Kansainvälisiä jaksoja toteutetaan sekä yksin että ryhmissä. Jaksojen pituus mitoitetaan opiskelijan valmiuksien ja vastaanottavan tahon mahdollisuuksien mukaan.

Kansainvälinen jakso rahoitetaan apurahalla. Keudalla on käytössään EU:n Erasmus+ apurahoja, sekä joillain aloilla Opetushallituksen myöntämiä apurahoja EU:n ulkopuolisiin kohteisiin Etelä-Koreassa (FinKoEdu), Venäjällä  (Akkuna-Venäjä-verkosto) ja Kiinassa (FinnVET in China).

Järjestämme jaksoja kumppaneidemme kanssa 18:ssa eri maassa.

 

 

 ****

Koronan myötä matkustaminen ja ulkomaanjaksolla oleminen ei loppukeväästä 2020 ollut mahdollista.

Nyt syksyllä seuraamme uutisia, hallituksen linjauksia ja ulkoministeriön ohjeistuksia aktiivisesti ja selvitämme mahdollisuuksia suorittaa jaksoja ulkomailla tapauskohtaisesti, yhteistyössä ulkomaankumppaniemme kanssa. Lähtökohta on, että Keudan opiskelijat eivät matkusta ulkomaanjaksolle maihin, jotka eivät ole hallituksen ja ulkoministeriön linjauksen mukaan sallittuja matkustuskohteita.

Tilanteen eläessä näin voimakkaasti olemme päätyneet siihen, ettei Keudasta toteuteta eikä Keudaan vastaanoteta kv-vaihtoja lokakuun loppuun saakka. Palaamme asiaan ja tiedotamme tilanteen muuttuessa.

Ajankohtaiset ulkoministeriön matkustusrajoitukset löydät täältä: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

 

Vaikka liikkuminen ja matkustaminen on vähentynyt, ei kansainvälinen toiminta ole hiljentynyt, vaan muuttanut muotoaan!

Lukuvuonna 2020-2021 Keudassa panostamme virtuaalikansainvälistymiseen kotisuomesta käsin. Suunnittelemme ja toteutamme Keudan opiskelijoille ja ulkomaankumppanikoulun opiskelijoille yhteisiä virtuaalitunteja ja projekteja. Tästä ensimmäiset kokeilut toteutimme jo keväällä 2020, positiivisin kokemuksin! 

Syksyn 2020 aikana pääpaino kv-toiminnassa on siis virtuaalisen toiminnan kehittäminsessä ja käyttöönotossa mahdollisimman laajasti Keudassa. 

Stay tuned! :)

 ****

 

IMG 0339

Keudan pienkonekorjausalan ja rakennusalan opiskelijat 4 viikon kansainvälisellä jaksolla Slovenian Ptuij:ssa keväällä 2019. Opiskelijat työskentelivät jaksonsa aikana paikallisella autokorjaamolla ja rakennusfirmassa. 

 

Oletko Keudan opiskelija ja kiinnostunut hakemaan kansainväliselle jaksolle? -Lue hakuohjeet sivuilta: "Miten hakeudun kansainväliselle jaksolle?" 

Seuraa Keudalaistan opiskelijoiden kokemuksia ulkomailla instagramissa: @keudainternational 

kaikki logot vierekkaein4. Pieni

 

Lisätietoa:

Palveluesimies
Esimiehet

Katriina Lammi

040 174 5533

Kv-suunnittelija
Kv-toiminta

Suvi Kylmälä

040 174 5534

Kv-assistentti
Kv-toiminta

Iina Siren

Työelämäpalvelut

040 174 5627
tyoelamapalvelut@keuda.fi