Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Kansainvälisyys - työelämän valttikortti

Työnantajat arvostavat uusissa työntekijöissään ominaisuuksia, jotka kehittyvät erityisesti kansainvälistymisen kautta – uteliaisuutta, tuottavuutta ja sitkeyttä. Lisäksi työelämässä tarvittava kielitaito ja kulttuurien tuntemus kehittyvät kansainvälisessä toiminnassa. 

Tulevaisuuden työssäsi kohtaat kansainvälisyyttä kaikkialla - vaikka työpaikkasi ei tekisikään suoraan vaikkapa kansainvälistä kauppaa. Työkaverisi ja asiakkaasi voivat olla ulkomaalaisia, käyttämäsi koneet ja laitteet saattavat vaatia vieraskielisten manuaalien lukemista, lähdet ehkä asennuskeikalle ulkomaille, tai seuraat verkon välityksellä viljan markkinahintoja saadaksesi sadollesi paremman tuoton. Ulkomailta saa usein vinkkejä ja uusia näkökulmia omalle alalle!

Keudassa kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus hakeutua kansainväliselle jaksolle. Opinnot eivät pitene, vaan kansainvälisyys sidotaan osaksi opintoja.

 

******

Koronan myötä matkustaminen ja ulkomaanjaksolla oleminen ei loppukeväästä 2020 ollut mahdollista.

Nyt syksyllä seuraamme uutisia, hallituksen linjauksia ja ulkoministeriön ohjeistuksia aktiivisesti ja selvitämme mahdollisuuksia suorittaa jaksoja ulkomailla tapauskohtaisesti, yhteistyössä ulkomaankumppaniemme kanssa. Lähtökohta on, että Keudan opiskelijat eivät matkusta ulkomaanjaksolle maihin, jotka eivät ole hallituksen ja ulkoministeriön linjauksen mukaan sallittuja matkustuskohteita.

Tilanteen eläessä näin voimakkaasti olemme päätyneet siihen, ettei Keudasta toteuteta eikä Keudaan vastaanoteta kv-vaihtoja lokakuun loppuun saakka. Palaamme asiaan ja tiedotamme tilanteen muuttuessa.

Ajankohtaiset ulkoministeriön matkustusrajoitukset löydät täältä: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

 

Vaikka liikkuminen ja matkustaminen on vähentynyt, ei kansainvälinen toiminta ole hiljentynyt, vaan muuttanut muotoaan!

Lukuvuonna 2020-2021 Keudassa panostamme virtuaalikansainvälistymiseen kotisuomesta käsin. Suunnittelemme ja toteutamme Keudan opiskelijoille ja ulkomaankumppanikoulun opiskelijoille yhteisiä virtuaalitunteja ja projekteja. Tästä ensimmäiset kokeilut toteutimme jo keväällä 2020, positiivisin kokemuksin! 

Syksyn 2020 aikana pääpaino kv-toiminnassa on siis virtuaalisen toiminnan kehittäminsessä ja käyttöönotossa mahdollisimman laajasti Keudassa. 

Stay tuned!

 

*****

Video: Kv-toimiston terveiset Keudan opiskelijoille! 

 

Klikkaa vasemmalta Kansainvälinen jakso osana opintoja-osiota saadaksesi lisätietoa kansainvälisistä jaksoista ja niihin hakeutumisesta.    

Santeri OrleansissaRavintolakokiksi opiskeleva Santeri Tasa Ranskan Orléansissa kuukauden kestävällä kansainvälisellä jaksolla. Santeri oli työpaikalla järjestettävän koulutuksen jaksolla paikallisen ravintolan keittiössä keväällä 2019. 

 

 

 

Työelämäpalvelut

040 174 5627
tyoelamapalvelut@keuda.fi