Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Kansainvälisyys - työelämän valttikortti

Työnantajat arvostavat uusissa työntekijöissään ominaisuuksia, jotka kehittyvät erityisesti kansainvälistymisen kautta - uteliaisuutta, joustavuutta, ongelmanratkaisutaitoja, aloitteellisuutta ja sitkeyttä. Lisäksi työelämässä tarvitaan ja arvostetaan kielitaitoa sekä kulttuurien tuntemusta, jotka molemmat kehittyvät kansainvälisessä toiminnassa. 

Tulevaisuuden työssäsi kohtaat kansainvälisyyttä kaikkialla - vaikka työpaikkasi ei tekisikään suoraan vaikkapa kansainvälistä kauppaa. Työkaverisi ja asiakkaasi voivat olla ulkomaalaisia, käyttämäsi koneet ja laitteet saattavat vaatia vieraskielisten manuaalien lukemista, lähdet ehkä asennuskeikalle ulkomaille, tai seuraat verkon välityksellä viljan markkinahintoja saadaksesi sadollesi paremman tuoton. Ulkomailta saa usein vinkkejä omalle alalle ja uusia näkökulmia elämään!

Keudassa kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua kansainväliseen toimintaan. 

Katso videolta, millaista kansainvälistä- ja kilpailutoimintaa Keudassa järjestetään vuosina 2020-2021!

 


 

Ulkomaanjaksot pysähdyksissä, toistaiseksi

Koronan myötä matkustaminen ja ulkomaanjaksolla oleminen ei ole kevään 2020 jälkeen ollut mahdollista. Tilanteen eläessä voimakkaasti olemme päätyneet siihen, ettei Keudasta toteuteta eikä Keudaan vastaanoteta toistaiseksi kv-vaihtoja. Palaamme asiaan ja tiedotamme tilanteen muuttuessa.

Seuraamme uutisia, hallituksen linjauksia ja ulkoministeriön ohjeistuksia aktiivisesti. Lähtökohta on, että Keudan opiskelijat eivät matkusta ulkomaanjaksolle maihin, jotka eivät ole hallituksen ja ulkoministeriön linjauksen mukaan sallittuja matkustuskohteita.

Ajankohtaiset ulkoministeriön matkustusrajoitukset löydät täältä

Klikkaa vasemmalta Kansainvälinen jakso osana opintoja-osiota saadaksesi lisätietoa kansainvälisistä jaksoista ja niihin hakeutumisesta.   

 


 

Virtuaaliset kv-projektit

Vaikka liikkuminen ja matkustaminen on vähentynyt, ei kansainvälinen toiminta ole hiljentynyt, vaan muuttanut muotoaan!

Lukuvuonna 2020-2021 Keudassa panostamme virtuaalikansainvälistymiseen kotisuomesta käsin. Suunnittelemme ja toteutamme Keudan opiskelijoille ja ulkomaankumppanikoulun opiskelijoille yhteisiä virtuaalitunteja ja projekteja. Jo yli 200 Keudan opiskelijaa on osallistunut kansainväliseen virtuaaliprojektiin osana opintojaan. 

Kevään 2021 aikana pääpaino kv-toiminnassa on virtuaalisen toiminnan kehittämisessä ja käyttöönotossa mahdollisimman laajasti Keudassa. 

Lue lisää Keudan toteuttamista virtuaalisista projekteista vuonna 2020 tästä artikkelista!

Lue toteuttamistamme erilaisista virtuaaliprojekti-ideoista ja vinkkaa omista ideoistasi täältä! 

Mikäli haluaisit osallistua virtuaaliprojekteihin tai kuulla lisää, ota yhteyttä kv-toimistoon: suvi.kylmala@keuda.fi

 


 

Yrityksille

Kun Korona hellittää ja tilanne taas saallii, yritykset voivat tarjota kansainvälisille Erasmus + harjoittelijoille työssäoppimispaikan. 

Voisiko oma harjoittelupaikkasi, oppisopimuspaikkasi tai vaikka vanhempiesi yritys tai työpaikka olla kiinnostunut asiasta? 

Lisätietoa löydät täältä!  

 


 

Kotikansainvälisyys

Aina kun vastaanotamme Keudassa kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita, kohtaavat he myös Keudan opiskelijoita joko koulussa tai koulun ulkopuolella.

Haluatko toimia kv-tutorina ja viettää aikaa ulkomailta saapuvien vaihtareiden kanssa?

Ilmoita kiinnostuksesi kv-toimistoon: suvi.kylmala@keuda.fi

 


 

Kieli- ja kulttuuriopintoja

Viestintä- ja vuorovaikutusosaamisen opintoina kaikille opiskelijoille kuuluvat englanti ja ruotsi.
Valinnaisina etäopintoina on tarjolla paikkaan sitomattomana myös keväästä 2021 alkaen espanjan ja saksan alkeet!
Tarjoamme myös vaihtuvia kieli- ja kulttuuriopintoja ja kursseja, kuten keväällä 2021 kpop-kurssin ja Kiinan kulttuurin kurssin.

 


 

 

Ajankohtaiset uutiset Keudan kv-toimintaan liittyen:

 

 


 

 

 

Santeri OrleansissaRavintolakokiksi opiskeleva Santeri Tasa Ranskan Orléansissa kuukauden kestävällä kansainvälisellä jaksolla. Santeri oli työpaikalla järjestettävän koulutuksen jaksolla paikallisen ravintolan keittiössä keväällä 2019.