Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Turvallisuus, vakuutukset ja kriisitilanteet

Keudan toimipisteissä pyritään luomaan mahdollisimman hyvä opiskelu- ja työympäristö kaikille. Tavoitteena on turvata sinulle edellytykset saavuttaa opetussuunnitelman mukaiset tavoitteet ja edistää opiskelijoiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia, tasapainoista kehitystä ja oppimista. Kerrothan opettajallesi, jos sinulla on sellainen sairaus, joka saattaa vaarantaa itsesi tai muiden työturvallisuuden. Tämä siksi, että meillä kaikilla olisi turvallinen oppimisympäristö. Turvallisuuden lisäämiseksi oppilaitoksissamme on kameravalvonta. 

Opastamme keudalaiset ohjaamaan vieraat ja “eksyneet” henkilöt ystävällisesti oikeisiin paikkoihin. Asiattomia henkilöitä ei päästetä oppilaitoksen tiloihin.

Keudalla on yhdenvertaisuus ja tasa-arvosuunnitelma, joka löytyy tästä.

Toimipisteiden turvallisuus

Teemme yhdessä työ- ja opiskeluympäristöstämme turvallisen. Vastuu turvallisesta toiminnasta on meillä jokaisella itsellämme.

Meillä on Keudassa paljon yhteisiä ohjeita ja toimintatapoja, jotka on nyt koottu yhteen, kaikkien saatavilla olevaan sähköiseen järjestelmään.

Notecrow –sovelluslinkki on kaikkien saatavilla, ja se löytyy myös toimipistekohtaisesti toimipisteiden auloissa. Notecrow on verkossa toimiva palvelu, jonka linkistä luodaan pikakuvake puhelimeen. Voit myös jakaa sitä sähköpostilla, tekstiviestillä tai WhatsApp –viestin avulla.
Asennusinfo: Liitetiedostoista paluu valikkoon
- puhelimen "takaisin"-painikkeella
- iPhonella pyyhkäisemällä näyttöä vasemmalta oikealle.
Pikavalinnan lisääminen puhelimen aloitusnäyttöön
Android:
- Avaa Notecrow Chrome-selaimeen
- Paina oikeassa ylälaidassa olevaa symbolia, jossa on "kolmea pistettä"
 -Valitse valikosta "Lisää aloitusnäyttöön"
- Notecrow:n pikavalinta on lisätty aloitusnäyttöön
iPhone/iPad:
- Avaa Notecrow Safari- selaimeen
- Paina ylä- tai alalaidassa olevaa symbolia jossa neliön sisältä nuoli osoittaa ylöspäin
- Valitse valikosta (neliö symboli, jonka sisällä on "+" merkki ja alla teksti) "Lisää Kotivalikkoon"
- Notecrow:n pikavalinta on lisätty aloitusnäyttöön

Tarkoituksena on, että jokainen keudalainen ja Keudassa opiskeleva tuntee ohjeet ja vie osaltaan turvallisuutta myös eteenpäin jakamalla sovellusta kaikille, jotka tiloissamme liikkuvat.

Ohjelman avulla jokainen voi myös ilmoittaa mahdollisista turvallisuuteen liittyvistä havainnoistaan. Kaikki ”läheltä-piti” –tilanteet ilmoitetaan myös samalla tavalla.

Vaikka turvallisuus on itsestäänselvyys, se ei synny tyhjästä. Turvallisuus tehdään yhdessä.

Toimitila- ja turvaohjeistus, Notecrow-linkit toimipisteittäin:
- Helsinki, Uutiskatu 2
- Järvenpää, Sibeliuksenkatu 55, Wärtsilänkatu 7 ja Wärtsilänkatu 63
- Kerava, Keskikatu 3 ja Sarviniitynkatu 9
- Mäntsälä, Lukkarinpolku 2 ja Paroninkuja 20
- Nurmijärvi, Lopentie 20
- Sipoo, Iso Kylätie 14
- Tuusula, Kansanopistontie 60 ja Kirkkotie 31

 Työturvallisuus

Työsuojelulaki koskee myös työtä, jota opiskelija tekee opiskellessaan. Sinun tulee noudattaa aina annettuja ohjeita. 

Työsuojelulain mukaan sinun työntekijänä/opiskelijana on noudatettava niitä määräyksiä, joita turvallisuudesta on annettu sekä yleensäkin noudatettava työssä varovaisuutta. Lisäksi olet velvollinen ilmoittamaan havaitsemistasi vioista ja puutteista, joista saattaa aiheutua tapaturman tai sairastumisen vaara.

Vakuutukset 

Keudan kaikki opiskelijat on vakuutettu (Pohjola) tapaturmien varalta opiskelun aikana. Tämä sisältää myös oppilaitoksen opetussuunnitelman puitteissa järjestetyt yhteiset tilaisuudet ja opintokäynnit sekä koulumatkat suorinta tietä oppilaitokseen tai oppilaitoksesta. Koulussa,työpaikalla tai koulumatkalla tapahtuneesta tapaturmasta on välittömästi ilmoitettava oppilaitoksen opintotoimistoon ja vastuuohjaajalle.