Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

Onnea ykkösvalinnasta!

Olemme Keudassa sitä mieltä että kodin ja Keudan toimiva yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää.  Tälle sivulle olemme koonneet huoltajia kiinnostavia asioita ja linkkejä. Toivomme opiskelijoiden huoltajien ottavan yhteyttä Keudaan aina, kun jokin asia askarruttaa liittyen opiskeluun tai opiskelijan hyvinvointiin. 

Opiskelijapalvelut ovat opiskelijan tukena koko opiskelun ajan. Löydät tarkemmat tiedot ja opiskelijapalveluiden yhteystiedot täältä: https://opiskelija.keuda.fi/opiskelijapalvelut 

Voit tutustua Keudan sähköiseen opiskelijaoppaaseen täällä https://opiskelija.keuda.fi

Opintojen aloitus

Keudassa järjestetään orientaatioviikko kaikille Yhteishaussa opiskelemaan valituille. Tarjoamme mahdollisuuden aloittaa opinnot orientaatioviikolla 28.6.2021 – 30.6.2021 omassa toimipisteessä. Mikäli opiskelija ei pääse osallistumaan kesäkuun orientaatioviikkoon, opiskelu alkaa 9.8.2021 siinä toimipisteessä, johon hän on tullut valituksi. Orientaatioviikolle osallistuvat saavat omat ohjeet syksyn aloituksesta opettajalta, mutta pääsääntöisesti koulu alkaa orientaatioviikolle osallistuvilla to 12.8.2021. 

 Jatkuvassa haussa opiskelemaan valitut saavat tiedon opintojen aloituksesta joko valintakirjeestä tai suoraan opettajalta. 

Työ- ja loma-ajat

Ammatillinen koulutus perustuu jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen polkuun, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä että kaikille yhteisiä loma-aikoja ei ole. Olemme koonneet opiskeluvuoden  tärkeimpiä päivämääriä tänne: https://opiskelija.keuda.fi/opinnot/opiskeluvuosi-keudassa/ 

Kotiväenillat

Jokaisessa Keudan toimipisteessä järjestetään syksyn alussa kotiväenilta, jonne vanhemmat ja muu kotiväki ovat tervetulleita kuulemaan opinnoista ja tutustumaan oppilaitokseen. Julkaisemme tiedot syksyn kotiväenilloista kesän aikana tällä sivulla. 

Toimipiste Kotiväenilta (aika, paikka, lisätiedot) 
Järvenpää Wärtsilänkatu 7 Kotiväenilta ke 18.8.2021 klo 17 aloitus kahveilla, osastojen ohjelma klo 17.30
Järvenpää Sibeliuksenväylä 55 Kotiväenilta ti 17.8.2021 klo 18.00 Puistolassa, sitä ennen samana iltana lukio-info Puistolan matkailuluokassa klo 17.30.
Kerava Keskikatu 3, 04200 Kerava Kotiväenilta ke 15.9. klo 17:00 OHR-henkilöstö paikalla, klo 17:30 kahvit, klo 18:00 Kerava-sali, vastuuopettajittain luokkiin ne.
Kerava Sarviniitynkatu 9 kotiväenilta ti 21.9.2021 klo 17.30 (kahvitarjoilu alkaen klo 17.00). 
Sipoo Enter, Iso Kylätie 14 kotiväenilta ti 14.9.2021 klo 18.00 (kahvitarjoilu alkaen klo 17.30)
Mäntsälä Lukkarinpolku 2 Kotiväenilta to 9.9.2021 klo 18-20. (Kahvit 17.30 alkaen)
Mäntsälä Saaren kartano Kotiväenilta to 26.8.2021 klo 18.00
Nurmijärvi Lopentie 20 Kotiväenilta ke 15.9 klo 17.30  alkaen. Kokoontuminen ja kahvit opiskelijaravintolassa
Tuusula Pekka Halosen akatemia Kotiväenilta to 26.8. klo 16 – 18 (16 opinto-ohjaaja esittelee tiloja, 16.45 kahvitarjoilu, jonka jälkeen vastuuohjaajien tapaaminen)
Tuusula Kirkkotie Kotiväen ilta to 19.8.21 klo. 17.15. Kaksoistutkintoinfo auditoriossa klo. 18.30.

Opintojen etenemisen seuranta Studenta-opintohallintojärjestelmässä

Keudassa on käytössä opintojen seuraamiseen Studenta-järjestelmä. Saamme Yhteishaun mukana toisen huoltajan tiedot ja valintakirjeen mukana on Opintoihin liittyvät lisätiedot -lomake, jolla voitte ilmoittaa mahdollisen lisähuoltajan. Kun huoltaja-tieto on tallennettu opintohallintojärjestelmään, lähtee huoltajan sähköpostiin salasana. Sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksena.

Mikäli et ole saanut salasanaa sähköpostiisi, käytä kirjautumissivulla olevaa "Unohditko salasanasi"-linkkiä uuden salasanan tilaamiseen. Mikäli et saa sen kautta uutta salasanaa, ota yhteyttä Keudan opintotoimistoon: Opintotoimistopalvelut | Opiskelijalle (keuda.fi)

Studentaan kirjaudutaan osoitteessa https://keuda-plus.solenovo.fi/student/app/parent/login

Ohjeita Studentan käyttöön löydät täältä: https://opiskelija.keuda.fi/ohjeet-ja-lomakkeet/studentaplus/

Kansainvälinen toiminta

Keudassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus hakeutua kansainväliselle jaksolle. Lue lisää täältä: https://opiskelija.keuda.fi/opinnot/kansainvaelinen-toiminta/

Kilpailutoiminta

Keudassa on aktiivista kilpailutoimintaa. Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua ammattitaitokilpailuihin, kulttuurikilpailuihin ja urheilukilpailuihin. Lue lisää täältä: https://opiskelija.keuda.fi/opinnot/kilpailutoiminta/

Yhdistelmäopinnot / kaksoistutkinto

Yhdistelmäopinnoista voidaan puhua silloin, kun opiskelija suorittaa useampaa tutkintoa yhtäaikaisesti. Esimerkiksi lukio-opintoja ja ammatillisia opintoja, jolloin puhutaan kaksoistutkinnosta. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus opiskella ammatillisen rinnalla myös toisen ammatillisen tutkinnon osia. Ammattikorkeakouluopintojen yhdistäminen on myös mahdollista joissakin tutkinnoissa ns. väyläopintojen kautta. Lisätietoja näistä saa omalta opinto-ohjaajalta. 

Kaksoistutkinnosta (ammatillisten ja lukio-opintojen yhdistämisestä) kiinnostuneiden tulee ilmoittaa halukkuutensa aloittaa kaksoistutkinto-opinnot pe 20.8.21 mennessä omalle opinto-ohjaajalleen. Kaksoistutkintoon haluavien opiskelijoiden tulee osallistua toimipisteissä järjestettäviin kaksoistutkintoinfoihin.

Edellytyksenä lukio-opinnoille on, että peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo on vähintään 7,0. Koska lukioilla on rajallinen mahdollisuus ottaa uusia kaksoistutkinto-opiskelijoita lukio-opintoihin, opiskelijat valitaan kuitenkin lukuaineiden keskiarvon mukaisessa järjestyksessä alueen yhteistyölukioihin. Opiskelijan tulee toimittaa peruskoulun todistuksen kopio opinto-ohjaajalle, jotta voimme laskea kunkin opiskelijan lukuaineiden keskiarvon. 

 Lukiot järjestävät myös omat infonsa kaksoistutkintoon valituille opiskelijoille ja infot ovat seuraavasti eri lukioissa:

  • Tuusulan lukio; Hyrylän toimipiste: ti 31.8. klo 13-15 lukion kirjastossa
  • Järvenpään lukio: ma 23.8. klo 16, lukion auditoriossa (info on tarkoitettu tuleville opiskelijoille ja huoltajille)
  • Keravan lukio: ke 8.9.2021 klo 18.00 lukion auditoriossa (info on tarkoitettu tuleville opiskelijoille ja huoltajille)
  • Muissa yhteistyölukioissa infoista sovitaan syksyn alussa, tiedon saat opinto-ohjaajaltasi.

Myös näihin infoihin pitää uusien kaksoistutkinto-opiskelijoiden osallistua. Lukio-opintojen aloittamisesta informoivat syksyllä toimipisteen opinto-ohjaajat. 

 Urasuunnittelu, jatko-opinnot ja työelämä

 Opintojen aikana tehdään urasuunnittelua. Keudasta on mahdollista jatkaa korkeakouluihin tai jatkaa ammatillisen koulutuksen puolella osaamista syventäen. Lue lisää täältä: https://opiskelija.keuda.fi/tyo-ja-jatko-opinnot/keudasta-jatko-opintoihin/