Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

< Takaisin uutisiin

Koronavirusepidemia edelleen kiihtymässä - suosituksia ja rajoituksia tiukennetaan myös Keudassa

Uudenmaan alueen koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa. Sosiaali- ja terveysministeriö on 24.11.20 antanut ohjeet koronasuositusten ja rajoitusten tiukentamisesta myös Keudan toiminta-alueella. Suositusten ja rajoitusten jatkosta viestitään aina tarvittaessa, kun tilanne muuttuu.

Yleiset suositukset

  • Yleinen maskisuositus jatkuu ja Keudan yleisissä tiloissa tulee käyttää kasvomaskia. Maskin käyttö koskee kaikkia toimipisteidemme sisätiloja.
  • Keuda painottaa, että mikäli lähityöskentely ei ole välttämätöntä, työ tehdään etätyöskentelynä.

Opetuksen järjestäminen

Keuda siirtyy Keusoten suositusten mukaisesti etäopetukseen alkaen 30.11. ja joululomaan 2020 asti.

Suositus ei koske välttämätöntä lähiopetustoimintaa. Välttämättömäksi katsotaan sellainen toiminta, joka ei ole lainkaan mahdollista etänä esimerkiksi siksi, että toiminta vaatii välineitä tai laitteita, joita opiskelija ei voi käyttää muualla kuin oppilaitoksen tiloissa tai jos opiskelija tarvitsee tuettua lähiopetusta. 

Välttämätöntä lähiopetusta tai siihen verrattavaa toimintaa on esimerkiksi osaamisen näyttö ja tutkintoon valmistumisen varmistaminen. Etäopetuksen järjestelyt toteutetaan siten, että niiden negatiiviset vaikutukset opintojen etenemiselle voidaan minimoida.

Opetus- ja ohjaushenkilöstö tiedottaa opiskelijoitaan eri tutkintojen opintojen ja opetuksien etenemisestä.

Julkisten tilojen käyttö

Keusote painottaa vahvasti kuntia ja toiminnanharjoittajia harkitsemaan hallinnassaan ja määräysvallassaan olevien julkisten tilojen käytön keskeyttämistä tilapäisesti kokonaan 26.11.2020.

Keuda sulkee kokoustilojen ja liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäytön 26.11.-18.12.2020, Keusoten suositusten mukaisesti.

Keudan opiskelijaravintola- ja opiskelijakahvilatoiminta jatkuu niille asetettujen, erillisten rajoitusten ja suositusten mukaisesti. Opiskelijat voivat ruokailla koulunsa tai hänelle lähimmässä opiskeluravintolassa lounasaikana näyttämällä Kela-korttia.

Keuda suosittelee vahvasti, että tarpeetonta oleskelua vältetään yleisissä tiloissa.

Lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Hannu Laurila, 0500 461330, hannu.laurila@keuda.fi

26.11.2020 Keusoten tiedote