Keudan toiminta poikkeustilanteen aikana. Lue tästä >

< Takaisin uutisiin

Tervetuloa uudet ja vanhat opiskelijat – olemme valmistautuneet uuteen normaaliin!

Koronakevään jälkeen on Iloitsemme, kun voimme nyt lähteä monipuolistamaan oppimismahdollisuuksia ja hyödyntämään laajemmin oppimisympäristöjä, joissa myös käytännön ammattitaito kehittyy. Syksyn opintoja käynnistäessämme teemme parhaamme, että opetus- ja ohjaus toimisi mahdollisimman normaalisti. Poikkeusolojen aikana teimme valtavan digitaalisen- ja pedagogisen loikan ja tulemme hyödyntämään saatuja hyviä käytäntöjä ja kokemuksia opetus- ja ohjaustilanteissa. On hienoa todeta, että ammatillinen koulutus ei hyytynyt poikkeusoloissa! Sopeutuminen poikkeustilanteeseen toteutui olosuhteisiin nähden hyvin. Keudan opiskelijat olivat varsin tyytyväisiä opetus- ja ohjausjärjestelyihin. Kun täysi etätyö ja -opetusvaihe vaihtuu monimuotoiseen malliin, meillä on kaikki mahdollisuudet kuroa umpeen etäopetusvaiheessa syntyneitä kohtaamisen ja oppimisen vajeita.

Olemme halunneet turvata opiskelijoiden valmistumisen koko poikkeusolojen ajan. 1.7.2020 astui voimaan ammatillisen koulutuksen väliaikainen lakimuutos, joka muuttaa ammattitaidon ja osaamisen osoittamisen eli näyttöjen toteuttamistapoja. Tämä lakimuutos helpottaa meitä turvaamaan opiskelijoiden valmistumisen. Osaamisen osoittaminen suunnitellaan edelleen opiskelijakohtaisesti henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Uuden normaalin keskellä tiedostamme, että koronakriisi ei ole ohi ja toisen aallon uhka on olemassa. Epävarmuus on hankalaa meille kaikille, sillä se horjuttaa turvallisuuden kokemusta. Emme anna kuitenkaan pelolle valtaa. Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen kehotti menemään pelon läpi kohti kasvua. Hän rohkaisi meitä rakentamaan toivon päälle uudenlaisia yhteisöllisiä toimintatapoja selviytymiselle. Näinä epävarmoina aikoina, jokaiselle meille on tärkeää toivon näköalan säilyttäminen. Meitä kaikkia tarvitaan edelleen selättämään tätä kriisiä ja rakentamaan tulevaisuutta.

Huolehditaan kaikki yhdessä, että toimimme kaikissa Keudan toimipisteissä viranomaisten antamien ohjeistuksen mukaisesti. Keudan johto seuraa virustilannetta ja viranomaisohjeita päivittäin. Yhdessä etsimme parasta mahdollista ratkaisua siihen, mitä uusi normaali on. Olemme laatineet ohjeistuksia sekä henkilökunnalle että opiskelijoille, jotta voimme parhaalla mahdollisella tavalla suojautua koronavirukselta. Teemme myös tarvittavia toiminnallisia järjestelyjä, jotta voimme ennaltaehkäistä virukseen sairastumiset. Tehostamme siivousta ja mm. Ilmanvaihto toimii tehostetusti koko sen ajan, kun rakennuksissa on toimintaa. Porrastamme ruokailuja ja noudatamme ruokaloissa turva- ja hygieniaohjeita. Ja ennen kaikkea, tulemme vain terveinä oppilaitoksen tiloihin.

Turvallista syksyä, onnea ja menestystä kaikkien opintoihin. Selviämme hyvin, kun Keudan arvojen mukaisesti välitämme toisistamme ja arvostamme toisiamme. Kaikki voi mennä paremmin kuin osamme edes odottaa!

Anna Mari Leinonen
rehtori